Vissza a nyitólapra
KERES 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2008. 5. szám – TARTALOM

01 - Túlsúlyos gyermekeknek és családjuknak szóló életmódprogram [2]
02 - Étkezés inzulinanalóggal [4]
03 - A mediterrán étrend hatékonysága időseknél [5]
04 - Egzotikus gyümölcsök [6]
05 - Felmérés a dietetikusok olajfogyasztási szokásairól [8]
06 - Mondd, mit (t)eszel? Táplálkozás a 16. Sziget Fesztiválon [10]
07 - Az élelmiszerekben használható édesítőszerek [12]
08 - Vaskalauz [14]
09 - Reggelizz mint egy kiskirály! Egy gyermekorvos tanácsai [18] 
10 - Emelkedő koleszterinszint a változókor környékén [19]
11 - Szövetségünk [20]
12 - 15. Nemzetközi Dietetikai Kongresszus [21]
13 - A sztívia a kutatások és szabályozások tükrében [22]
14 - Galaktózszegény fermentált tejkészítmény előállítása [24]
15 - Tápláltsági állapotot felmérő validált módszerek [26]
16 - Az ötven éven felüliek táplálkozási szokásai és az oszteoporózis [28]
17 - A genetikai polimorfizmusok szerepe az egészség fenntarthatóságában [29]
18 - A sav-bázis háztartás gyakorlata. Alapok és terápia [30]
19 - 10 dolog, amit a csicsókáról tudni kell [31[
20 - A 2008/5. szám szerzői [32[
21 - A 2008/5. szám támogatói

Kedves Olvasók!

A hűvös őszi napokon bármi jól jön, ami életünket megédesíti, legyen az természetes eredetű, mint például az egzotikus gyümölcsök, a csicsóka vagy a sztívia, de az élelmiszerekben használható édesítőszerek között sem árt eligazodni. Ehhez legjobb mankó Adatbank rovatunk áttekintő táblázata. A cukorbetegek étkezését az inzulinanalógok használata is nagyban befolyásolja, amelyhez gyakorlati útmutatóval szolgálunk.
Ez az év is bővelkedett pályázatokban, megelőzési programokban és kapcsolódó kutatásokban, ezekből nyújtunk át egy csokorral. Beszámolunk a kollégáink között végzett, olajfogyasztási szokásainkat feltáró felmérés tapasztalatairól, de a fiatal felnőttek és túlsúlyos gyermekek egészségmagatartásáról is közlünk adatokat. Ahhoz, hogy melyik tápláltságiállapot-felmérő módszert válasszuk és azt miként használjuk, Módszertan rovatunk nyújt segítséget.
Nyertes pályázatok és egy szép tudományos diákköri munka bemutatásával bepillantást nyerhetünk a hallgatók tevékenységébe. Nagy örömünkre szolgál, hogy több más cikk (sztívia, Sziget Fesztivál) társszerzőiként is üdvözölhetünk pécsi dietetikushallgatókat, akik becsülettel kivették részüket a tudományos munkából. Csak így tovább, szükségünk van utánpótlásra!

Kovács Ildikó főszerkesztő





Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Hungary License.