Vissza a nyitólapra
KERES 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SZÖVETSÉGÜNK

ProMedicina Konferencia

Április 10-én és 11-én került sor Budapesten a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének 2008. évi ProMedicina Konferenciájára, amely a Nemzeti Népegészségügyi Programok kongresszusa volt. A „Kardiovaszkuláris kockázatcsökkentés a népegészségügyben és a gyermekegészségügyben” című kétnapos szakmai program keretében külön szekcióban került sor a Nemzeti Egészségügyi Programok és a kapcsolódó szakmai tudományos tevékenységek bemutatására, valamint a csatlakozó tudományterületi összefoglalókra. A kongresszus bemutatta a civil társadalomnak és az egészségügyben dolgozóknak a Nemzeti Egészségügyi Programok szükségességét, jelen helyzetét, szakmai tudományos bázisukat és terveiket. Minden témához kapcsolódóan a nemzeti programok eddigi eredményeit és terveit bemutató poszterkiállítás volt látható. A Pro Medicina Konferencián az MDOSZ Antal Emese és Szűcs Zsuzsanna előadásával képviseltette magát.

Küldöttközgyűlés
Szövetségünk évi rendes küldöttközgyűlésére rendhagyó módon került sor IV. Szakmai Napunk keretében 2008. május 21-én a budapesti Europa Congress Centerben. A gyűlésen ismertettük és elfogadtuk szövetségünk 2007. évi mérlegét és pénzügyi beszámolóját, valamint megbeszéltük az MDOSZ idei feladatait, munkatervét és célkitűzéseit. A küldöttközgyűlésen megválasztottuk a vezetőség terápiás munkacsoportjának új vezetőjét Barnáné Susa Éva, az ÁNTSZ Komárom-Esztergom Megyei Intézetének munkatársa személyében.

Gyerek Sziget 2008
Az idei esztendőben is megrendezésre kerül a Gyerek Sziget elnevezésű programsorozat az óbudai Hajógyári Szigeten. A május 31-étől július 6-áig kilenc hétvégén át tartó ingyenes szórakoztató programok mellett – a TV2-vel együttműködve – az MDOSZ tagjai szűrővizsgálatokat (testzsír-, testtömeg-, derékkörfogat-, csípőkörfogat- és vérnyomásmérést, testtömegindex-számítást), valamint táplálkozási tanácsadást végeznek.

IV. Táplálkozásmarketing Konferencia
„Innováció és fogyasztói magatartás a funkcionális élelmiszerek piacán” címmel került megrendezésre 2008. június 5-én a IV. Táplálkozásmarketing Konferencia, amelynek a Kaposvári Egyetem adott otthont. A konferencián a vállalatok képviselői mellett orvosok, dietetikusok, valamint az élelmiszermarketing és a fogyasztói magatartástrendek országosan elismert szakértői vettek részt. Az egész napos szakmai program keretében előadást tartott Antal Emese, az MDOSZ elnöke „Fogyasztói magatartásunkat meghatározó faktorok” címmel. 

Avantgarde jubileum
A szövetségünk munkáját támogató Avantgarde Group ebben az esztendőben ünnepli fennállásának 5. évfordulóját. A kommunikációs tanácsadó cég ez alkalomból május 29-én tartotta születésnapi partiját, amelyre minden együttműködő partnerét – így az MDOSZ-t is – meghívta. Ezúton is gratulálunk a születésnaphoz, s további sok sikert kívánunk! 

A Magyar Elhízástudományi Társaság IX. kongresszusa

2008. május 23-én és 24-én Budapesten került megrendezésre „15 éves a magyar elhízástudomány” címmel a Magyar Elhízástudományi Társaság IX. kongresszusa. A társaság konferenciáján a hazai tudományos élet vezető szakemberei, európai és tengerentúli reprezentánsai, a hazai államigazgatás vezető személyiségei, valamint meghívottként szövetségünk képviselője is jelen volt. 


MOT I. Vándorgyűlés

2008. június 12-e és 14-e között Egerben került megrendezésre a Magyar Onkológusok Társasága Szakdolgozói Szekciójának I. Vándorgyűlése és Szakkiállítása. A tavaly újjászerveződött szekció konferenciájának célja az értékteremtés, az információ- és tapasztalatcsere, a nemzetközi tapasztalatok megvitatása, a kapcsolatkiépítés és az együttműködés. A háromnapos összejövetelen szövetségünket Antal Emese elnök képviselte előadással.

Vezetőségi értekezlet
2008. június 16-án az MDOSZ budapesti irodájában került sor ez évi harmadik vezetőségi értekezletünkre. Ezúttal a szövetség további terveiről, pénzügyi mérlegéről és humánpolitikai kérdésekről, a május 21-ei – a közétkeztetés és az élelmezés kérdéseivel foglalkozó – IV. Szakmai Nap eredményeiről és tapasztalatairól, a szeptemberi – gyermekegészségről és elhízásról szóló – V. Szakmai Nap szervezési feladatairól, valamint együttműködésekről, pályázatokról, szakmai programokról és az MDOSZ aktivitásairól esett szó.

MDOSZ-iroda
Tájékoztatjuk a tisztelt kollégákat, hogy szövetségünk 1092 Budapest, Ferenc körút 2-4., 3/24. szám alatti irodája hétfőtől csütörtökig 8.00-tól 16.00 óráig, míg pénteken 8.00-tól 12.00 óráig érhető el, ahol Szász-Győző Zsuzsanna és Fonyó Mónika segít az érdeklődőknek. Az ettől eltérő időpontokban beérkező faxokat, e-maileket vagy üzeneteket természetesen fogadni tudjuk. Egyúttal arról is tájékoztatjuk a kollégákat, hogy szövetségünk e-mail címei: mdosz@mdosz.hu, emese.antal@mdosz.hu, izabella.henter@mdosz.hu, zsuzsi.szasz-gyozo@mdosz.hu és monika.fonyo@mdosz.hu
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Hungary License.