Vissza a nyitólapra
KERES 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BETEGINFO

MÁJBETEGEKÉRT ALAPÍTVÁNY
Fővárosi Szent László Kórház III. Számú Belgyógyászati Osztály
(Hepatologia - Gastroenterologia)
Bejegyezve: Fővárosi Bíróság 60492/96.
OTP Bank: 11709002-20095998
Telefon: 1/455-8228.
1097 Budapest, Gyáli út 5-7.

Hazánk egyetlen fertőző betegekkel foglalkozó állami kórházában (Szent László Kórház, Budapest) dolgozunk. Főleg máj- és különböző gyulladásos bélbetegségekben szenvedőket kezelünk. 1996 májusában hoztuk létre a Májbetegekért Alapítványt betegeink magasabb színvonalú ellátása érdekében, tekintettel a honi elszomorító májbeteg-halálozási statisztikákra.

Székhelye:
Szent László Kórház, 1097 Budapest, Gyáli út 5-7. III. Számú Belgyógyászati Osztály. Tel./fax: 1/455-8228. Megközelíthetôség: M3-as metró Nagyvárad téri állomásától 5 percnyire található a kórházunk.
Alapító:
Gamax Számítástechnikai Kft., 1114 Budapest, Bartók Béla u. 15/D. Tel.: 1/372-0692.
A kuratórium elnöke:
Dr. Telegdy László, a III. Számú Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa, belgyógyász, infektológus, gasz-t-ro-enterológus szakorvos.
A kuratórium tagjai:
Dr. Makara Mihály belgyógyász, a trópusi betegségek szakorvosa, dr. Péter Zoltán, a III. Számú Belgyógyászati Osztály tagja, belgyógyász, gasztro-enterológus és infektológus szakorvos, dr. Ludányi Andrea intenzív-anesz-teziológus, belgyógyász és infek-tológus szakorvos.
Szervezés, információ:
Villert Edit ügyintéző
Tel./fax: 1/455-8228.

Az alapítvány céljai:
1. A Szent László Kórház III. Számú Belgyógyászati (Hepatologiai-Gastroenterologiai) Osztályán fekvő és az osztály által gondozott krónikus májbetegek magasabb színvonalú, az európai szakmai és tudományos követelményeknek megfelelő ellátásának elősegítése. A korszerű vizsgálatokhoz szükséges diagnosztikai berendezések beszerzésének támogatása. Aktív részvétel az új, a tudomány mai színvonalának megfelelő gyógykezeléseket szolgáló hazai és nemzetközi klinikai vizsgálatok támogatásában. A májátültetésre szoruló betegek kivizsgálásának és műtéti előkészítésének elősegítése.
2. A májátültetetésen átesett betegek utógondozásának támogatása. A kiemelkedő tevékenységet nyújtó dolgozók (nővérek, asszisztensek, orvosok) anyagi jutalmazása.
3. Egészségügyi oktatási anyagok készíttetése, terjesztése országos szinten, a betegek egészségnevelését szolgáló ismeretterjesztés a médiában, illetve a betegeknek közvetlenül juttatott kiadványok útján, valamint az ehhez kapcsolódó felvi-lágosító tevékenység, előadások költségeinek támogatása, anyagi ösztönzése.
4. Nevelés, képességfejlesztés. A kórházi és az ambuláns ellátás körülményeinek javítása. A hátrányos szociális helyzetben levők (különösen az alkoholbetegek, hajléktalanok, kábítószer-élvezők) felvilágosítása, egészségügyi ellátása, esélyegyenlőségük elősegítése.
5. A májbetegekkel foglalkozó háziorvosok és klinikusok rendszeres továbbképzése a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Családorvosi Tanszéke által hivatalosan elismert tanfolyam formájában.
6. Védőoltások szervezése, lebonyolítása. Betegségmegelőzés, egészségmegőrzés, gyógyító- és egészségügyi rehabilitációs tevékenység.
7. Az alapítvány részt vesz a Szent László Kórház országos szakfeladatokat ellátó Hepatológiai Ambulanciájának munkájában és anyagilag támogatja azt.
8. A Hepatológiai Ambulancián megjelenő májbetegek gyógyszerköltségeinek támogatása.

Az alapítvány céljához szükséges tevékenység a Szent László Kórház III. Számú Belgyógyászati Osztályán és a hepatológiai-gasztroenterológiai járóbeteg-szakrendelésen folyik, az ehhez szükséges infrastruktúrát a Szent László Kórház ingyenesen szolgáltatja.
Szakorvosaink naponta 8-16 óra között, telefonbejelentés alapján várják betegeiket (beutaló szükséges). Az alábbi telefonszámon kérhetnek időpontot: 1/455-8228, 455-8264. Az időpont egyeztetését követően a betegeket gyakorlatilag várakozásmentesen tudjuk ellátni.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Hungary License.