Vissza a nyitólapra
KERES 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ALOE VERA, A ''CSENDES GYÓGYÍTÓ''

Az Aloe barbadensis Miller a liliomfélék családjába tartozó virágos, zárvatermő növény. Két alfaja ismeretes: zöld és kék aloe. A növény kb. 60-90 cm magasra nő; szétágazó, 40-50 cm hosszú, világoszöld szarutüskékkel ellátott levelei 6-10 cm szélesek. Levelének fedőrétege kutikulával fedett, amely megtartja az esővizet és a meleg levegőt. E réteg alatt helyezkedik el az epidermisz, a sárgásvörös ''lét'' (kalcium-oxalátot) tartalmazó sejtek lelőhelye. Majd ezt követi a rostszövetek celláiban található értékes gél, amely színtelen, lágy, keserű anyag, s amely gyógyhatása miatt egyre keresettebb a világon.

A tiszta aloe vera több mint kétszázféle hatóanyagot tartalmaz, egyebek között vitaminokat (A-,
B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, C- és E-vitamint), több mint húszféle létfontosságú ásványi anyagot, nyomelemeket, mono- és poliszacharidokat, esszenciális és nem esszenciális aminosavakat, valamint enzimek széles skáláját. Az aloe vera tápanyagaival táplál, erősíti az immunrendszert, méregtelenít, vértisztító, sebösszehúzó, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, vírus-, baktérium- és gombaölő hatású, serkenti és regenerálja a szervrendszereket (vérkeringést, emésztő-, kiválasztó és nyirokrendszert), lehetővé teszi az emésztőrendszer zavartalan működését, javítja a tápanyagok felszívódását, antioxidánsként véd a rákkeltő szabad gyököktől. Az aloe gátolja a daganatos sejtek kialakulását, osztódását, amelyet a benne levő alokutin A-nak és B-nek tulajdonítanak, s amelyek az immunrendszer révén is rákellenes hatásúak. Az immunrendszer azon részeit is aktiválják, amelyeknek a vírusos fertőzések megelőzésében és az allergia megfékezésében van szerepük. E két fitokémiai anyag segíti az egészséges sejtek felépülését, valamint kedvezően hat a nyirokrendszerre.

A Santrel International Inc. Aloex márkanéven 1979 óta gyárt aloe vera termékeket, és ezen a területen a legrégibb cég Kanadában. A vállalat teljes mértékben és kizárólagosan aloe vera alapú termékeknek szenteli magát, és elismert szakértő ebben az iparágban. Alapanyagként az Aloe barbadensis Millert dolgozzák fel, a legkiválóbb alapanyagot, amelyet az aloe vera készítmények alapjául fel lehet használni. A termékek minőségét folyamatosan felügyeli a Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács (International Aloe Scientific Council, IASC) és a megfelelő minőségű készítményeket az Aloex védjegyével látja el. Ez szavatolja, hogy az összes Aloex márkájú termék kiváló minőségű.

Minden egyes Aloex termékben, amelyek szigorú gyártási alapelvnek felelnek meg, a felhasznált aloe vera minőségét 100%-os hideg stabilizációs eljárás szolgálja, amely lehetővé teszi, hogy a friss növényben levő sok vitamin, ásványi anyag, enzim és aminosav épségben megmaradjon.
Az Aloex termékek nem tartalmaznak alkoholt és kemikáliákat. A gyártásuk során felhasznált konzerváló anyagok, például a citromsav, természetes forrásból származnak, s ellenállnak a penészedésnek és a baktériumoknak.

Az aloe vera adaptogén gyógynövény, hatóanyagai csak ott és annyira hatnak, ahol és amennyire a szervezetnek az egyensúly fenntartásához és megőrzéséhez szüksége van. Az aloe vera szabályozó, ''csendes gyógyító''. A stresszel teli XXI. században az embernek szüksége van arra, hogy táplálékát valamilyen tiszta, természetes anyaggal egészítse ki. Az aloe verából készült étrendkiegészítők ellátják szervezetünket tápanyagokkal, s közben antioxidánsaikkal hatástalanítják a méreganyagokat. Ilyen kiváló étrend-kiegészítők az Aloex iható gélek és dzsúszok, amelyek megindítják a szervezet öngyógyító folyamatait is. A termékek között megtalálható továbbá az aloe ampulla, amely tízszeres koncentráltságú szűrt lé, valamint a lucernával kevert aloe kapszula.
A természetes összetételű ''gyógyszerek'' nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek körében is egyre kedveltebbek, hiszen élettani hatásuk felülmúlja a receptúra alapján összeállított multivitamin-készítményekét.

Az aloe vera fogyasztása javítja a válogatós, étvágytalan, energiahiányos csecsemők, gyermekek vagy a fogyókúrázó kamaszok étvágyát, s elősegíti az alapvető tápanyagok hasznosulását. Az étrend-kiegészítők rendszeres használata előtt javasoljuk, hogy kérje ki háziorvosa véleményét, illetve konzultáljon táplálkozási szakemberrel-dietetikussal.
Az aloe nem csodaszer, de hozzásegíti a szervezetet az öngyógyítás csodálatos képességének kiteljesedéséhez. Egészségügyi felmérések kimutatták, hogy betegségeink 80%-át a rossz táplálkozási szokásaink miatt leromlott vagy felborult anyagcserénk, az önpusztító életmódunk, a stressz és a környezeti ártalmak okozzák. A megoldást az egyensúly kialakításához és fenntartásához hozzájáruló természetes anyagok jelenthetik, amelyekkel a betegségek kialakulását megelőzhetjük, és így az egészségünket megőrizhetjük. Már meglévő betegségek esetén pedig erősíthetjük immunrendszerünket, gyorsíthatjuk gyógyulásunkat. Az aloe verából készült készítmények ebben nyújtanak segítséget, de nem helyettesíthetik a hagyományos orvosi gyógymódokat, gyógyszereket.

Amennyiben az Aloex termékek felkeltették érdeklődését, s több információt szeretne kapni róluk, forduljon értékesítési tanácsadóinkhoz:
Csoltó Ákos: 06-70/389-0461,
Mátrai Szilárd: 06-70/381-1288, 06-1/276-3625,
www.aloe-vera.hu, info@aloe-vera.hu.
(X)

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Hungary License.