Vissza a nyitólapra
KERES 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BÜSZKESÉGEINK
A 2006. év dietetikusai

Szövetségünk 2005-ben létrehozta az év terápiás dietetikusa, az év tudományos dietetikusa és az év dietetikus végzettségű élelmezésvezetője díjakat, amelyeket az adott esztendőben legeredményesebben tevékenykedő szakembereknek ítél oda. A 2007. február 6-án összeült bírálóbizottság döntése alapján elismerésben részesült kollégáknak szeretettel gratulálunk!

A 2006. év terápiás dietetikusa – Szalayné Kónya Zsuzsa
1985-ben szerzett diplomát, azóta szinte megszállottként foglalkozik a táplálással a debreceni klinikán. Az elmúlt években terápiás dietetikusként dolgozott, majd több éven keresztül a klinika élelmezésén volt osztályvezető-helyettes. Közben elvégezte az Élelmiszer-ipari Egyetemet, ahol 1993-ban avatták élelmiszer-ipari mérnökké. 2006. január 1-je óta vezeti a DEOEC Dietetikai Szolgálatát. 2000 óta vezetőségi tagjai szövetségünknek, 2004 óta pedig ötödmagával képviseli a magyar dietetikusokat a MESZK-ben.
A betegek napi ellátása mellett nagyon fontosnak tartja a megelőzést is. Ennek szellemében 2006-ban huszonöt előadást tartott megyeszerte a felnőtt lakosságnak és különböző konferenciákon. Évek óta szaktanácsadója a helyi médiának, tavaly tizenöt alkalommal nyilatkozott. Négy cikke jelent meg különböző orvosi lapokban és az Új Diétában, amelynek egyik szerkesztője. Tizenhárom kongresszuson vett részt, három továbbképzést maga szervezett. Kilenc alkalommal kérték ki szakértői véleményét.
Hiszi és vallja, hogy minden egyes dietetikus sikere és elismertsége egyben kollégáinak és a szakmának is sikere és elismertsége. Vezető dietetikusként ebben a szellemben tevékenykedik.
 
A 2006. év tudományos dietetikusa – Lelovics Zsuzsanna
1998-ban végzett dietetikusként, azóta aktívan részt vesz a táplálkozástudomány és dietetika tudományos életében, sokoldalú tevékenységével és töretlen lelkesedésével a dietetikusok szakmai elismertsége és megbecsülése érdekében tevékenykedik. A szövetség Tudományos Bizottságának 2005 decembere óta tagja.
A táplálkozástudomány különböző tudományos fórumain (konferenciákon, továbbképzéseken) az elmúlt évben félszáz előadást tartott, publikációs tevékenysége eredményeképpen mintegy negyven 2006-ban megjelent cikk szerzője, illetve társszerzője. Az Új Diétában az adatbank és módszertani rovatot vezeti. Az elmúlt évben hangsúlyosan jelent meg munkájában a dietetikusok szakmai hovatartozásáról készült vizsgálat eredményeinek publikálása, a dietetikus kompetenciakör bővítési lehetőségeinek felmérése, nem utolsósorban pedig a szakmai munka alapját jelentő adatbank létrehozása.
A 2005-ben külföldön szerzett PhD-fokozata után a hazai PhD-képzésben is részt vesz, jelenleg a PTE ETK doktorjelöltje.
 
A 2006. év élelmezésvezetője – Hartmann Gabriella
1989-ben diplomázott, azóta dietetikusként dolgozik. Vállalkozása csaknem tíz éve működik kisebb-nagyobb sikerekkel. Egy százhúsz fő számára főző idősek otthonában élelmezésvezető, ahol a hagyományos „falusi” zsíros étrendet fokozatosan át tudta alakítani korszerű diétás, az időskorúak számára megfelelő ételekre. Havonta egyszer klubfoglalkozás keretében csoportos előadást tart. Az idősek otthona mellett a dorogi geriátriai szakkórház dietetikusa és tálalókonyhájának vezetője, továbbá egy nagyon agilis közétkeztetővel együtt Pilismaróton és Dömösön az idősek otthona, óvodák és iskola étkezését koordinálja. Az óvodáknak, iskolának és idősek otthonainak vezetőivel kéthetente tart fogyasztói elégedettségi vizsgálatot.
Az elmúlt évben az Esztergom TV és a Budapest Televízió vendége volt, számos továbbképzésen és konferencián vett részt. Lakossági kiadványokban (Hídlap) negyedévente jelentek meg cikkei az egészséges táplálkozásról.
Rendszeresen (évente) tart élelmezési dolgozók számára HACCP- és higiéniai oktatást. 2007-ben új idősek otthona nyílik környékükön, amelynek tálalókonyhája számára 2006 végén elkészítette a minőségbiztosítási (HACCP-) rendszert.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Hungary License.