Vissza a nyitólapra
KERES 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2008.  3–4. szám – TARTALOM

01 - A mikrotápanyagok fogyasztása gyulladásos bélbetegeknél [2]
02 - Crohn-betegek táplálkozási szokásai [4]
03 - Nyertes pályamunkák [8]
04 - Testtömegcsökkentő módszer étrendjének kvantitatív elemzése [10]
05 - Szűréssel az Életért Program (Sz.É.P) [12]
06 - Mottónk: Táplálkozás és dietetika [15]
07 - Amit a jégkrémekben szeretünk [16]
08 - Energiaitalok választéka [17]
09 - Flavonoidtartalmú étrend-kiegészítő fogyasztásának hatása [20]
10 - A margarin esete a növényi szterinekkel [23]
11 - Ötvenen túl… [24]
12 - Az aktív idősek étkezése és kognitív funkciója [29]
 
13 - Az életmódváltás szerepe és értékelése a koleszterinszint csökkentésében [30]
14 - Mit tartalmaz az élelmiszer? [31]
15 - Dietetikusok szakmai lehetőségei az interneten [32]
16 - Közhasznú jelentés 2007 [34]
17 - Szövetségünk [36]
18 - Az Új Diéta olvasóinak elégedettség-felmérési eredményei [37]
19 - Nagyító alatt a tejtermék-imitátumok [39]
20 - Kíméletes új élelmiszer-ipari technológiák és fogyasztói megítélésük [42]
21 - Szelénkalauz [46]
22 - Konferencia a közétkeztetésért. Jön a közétkeztetési törvény? [47]
23 - Táplálkozási Fórum az Akadémián [48]
24 - A dietetikai gyakorlat kézikönyve [49]
25 - Ellenőrző címjegyzék: Táplálkozás [50]
26 - 10 dolog, amit a papajáról tudni kell [51]
27 - A 2008/3–4. szám szerzői [52]
28 - A 2008/3–4. szám támogatói

Kedves Olvasók!

Hol hőséggel, hol viharral, de ismét itt a nyár, a pihenés, a feltöltődés időszaka. Az energiaitalok körképe azért ne tévesszen meg minket: ilyenkor inkább (ásvány)vizet érdemes fogyasztani. Dupla számunkban bemutatjuk egy testtömegcsökkentő étrend tápanyagelemzését és -értékelését, de a tejtermék-imitátumokat, a flavonoidtartalmú étrend-kiegészítőket és az új, kíméletes élelmiszer-ipari technológiákkal tartósított gyümölcslevek fogyasztói értékelését is vizsgáljuk.
Olvasóink körében végzett felmérésünkből – többek között – az is kiderül, hogy a protokollok kedvező fogadtatásra találtak a dietetikusok körében, ezért ebben a számban módunk nyílt jobban körüljárni a gyulladásos bélbetegségek dietetikáját, valamint az érintett betegek táplálkozási és mikrotápanyag-fogyasztási szokásait. A primer prevenció lehetőségeit a Szűréssel az Életért Program látogatóinak körében vizsgáltuk.
„Keress meg az iwiw-en vagy cseteljünk, de rajta vagyok az msn-en és a skype-on is!” Pár éve még egy szót sem értettünk volna ebből a mondatból, s az se szégyellje magát, akit még most is hidegen hagynak az efféle személytelen, elektronikus hívságok, esetleg a mobiltelefonját se nagyon tudja kezelni. Mégis, beszélnünk kell az internetről, hiszen szakmánkkal kapcsolatban is egy sor kérdést vet fel használata vagy nem használata. Módszertan rovatunkban az előbbihez csinálunk kedvet.
Ne feledjük azonban: az internet a szórakozás és pihenés része is lehet, s ehhez minden kedves olvasónknak kellemes időtöltést kívánunk!

Kovács Ildikó főszerkesztő




Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Hungary License.