Vissza a nyitólapra
KERES 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FELHÍVÁS
Hamarosan megjelenik
Európai kompetenciák és teljesítményjelzők dietetikusok számára


Áprilisban lehetőségetek lesz számos kompetenciáról véleményt nyilvánítani, amelyeket az Európában dolgozó dietetikusok számára dolgozott ki a DIETS EPG (a dietetikusoktatás fejlesztéséért hálózat oktatási és hivatásgyakorlási munkacsoportja). Ezek alapszintként használhatók fel az országok saját kompetenciáinak vagy hivatásgyakorlási irányelveinek kidolgozásához. Néhány országban léteznek összefoglaló irányelvek, azonban számos helyen még nem. Ez lehetőség az európai kollégák támogatására, a dietetikai gyakorlat fejlesztésére is.

A gyógytornászok, foglalkozásterapeuták, sugárterapeuták, fogászati asszisztensek, védőnők és ápolók már kidolgozták európai kompetencia-irányelveiket, ez a lehetőség most nekünk is megadatott. Éljünk vele!

A szövetség honlapjára – engedéllyel – egy kérdőívet tettünk fel, amelyre várjuk a válaszokat. Az EFAD-on keresztül úgy tudjuk, hogy Európában több mint huszonhatezer dietetikus van, így sok válaszra számítunk annak érdekében, hogy ténylegesen az egész európai dietetikustársadalom véleményét tükrözzék a végleges kompetenciák.
Köszönjük az érdeklődést és a kitöltött kérdőíveket. Ha még nem jártatok a honlapunkon (www.thematicnetworkdietetics.eu), akkor kérünk benneteket, tegyétek ezt meg.

Judith Liddell
DIETS network manager
Ziegeleiweg 4, D46446 Emmerich, Germany (0049 2822 68367)
www.thematicnetworkdietetics.eu

A felhívás magyar fordítását Bozóné Kegyes Réka, a DIETS EPG tagja készítette.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Hungary License.