Vissza a nyitólapra
KERES 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PROMÓCIÓ
Ötvenen túl…
 

„Amikor elfújtam az ötvenedik gyertyaszálat is a születésnapi tortámon, erőltetetten mosolyogtam a gyerekeimnek, de legbelül kétségbeestem, és sajnáltam magam. Vége az aktív életnek, nem vár rám más, csak a hétvégi befőzések. Leírtam magam mint idősödő, elvált nőt, akinek nem jut már sem szerelem, sem pedig kalandok. Aztán eltelt egy-két év, és rájöttem, hogy az élet még rengeteg dolgot tartogat számomra. A gyerekeim felnőttek, rengeteg időm jut azokra a dolgokra, amelyekre mindig is vágytam. Sokat olvasok, kártyázom, kirándulok, sőt, mostanában a lányom unszolására gyakran eljárok hazulról. Megismerkedtem valakivel, aki a nőt látja bennem, és nem a nemsokára nyugdíjas nagymamát.
Figyelek a megjelenésemre, igyekszem sokat pihenni, egészségesen étkezni, és a koromnak megfelelő divatot is követem. Megváltozott a külsőm, de megtaláltam magamban a szépet, hiszen még mindig nő vagyok, méghozzá nem is akármilyen: felszabadult és belevaló! Már nem kell a jövőmön aggódnom, hiszen megteremtettem mindent, amire szükségem van. Lelkesen dolgozom, de már nem a karrier az első az életemben. A gyerekeim, az unokám és a szerelmem rengeteg hasznos programot nyújtanak, és a régi barátokkal végre van időnk a közös balatoni hétvégékre.
Amikor elfújtam azt a bizonyos gyertyát, haragudtam, mert azt hittem, öreg vagyok. Ma már azért haragszom, mert nincs elég lehetőségem, hogy kiéljem a fiatalságom. A világ nem foglalkozik velem és a velem egykorúakkal eleget. Ébresztő! Sokan vagyunk, tettre készek, nyitottak, ideje, hogy más is meglássa a bennünk rejlő lehetőségeket!”

K. Andrea (53 éves), Budapest

Tény, hogy sem a politika, sem pedig az üzleti világ nem foglalkozik eleget az ötven év felettiekkel, jóllehet számuk egyre nő az országban. Jelenleg közel 3,5 millióan vannak, akik betöltötték ötvenedik életévüket, aktívak, utaznak, követik a szórakoztató és elektronikai újításokat, szeretnének még befektetni, megtakarítani, lakást vásárolni, sokan felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, sikeres karriert tudhatnak magukénak, családjuk van, és egyértelműen élvezik az életet.

Hiába a törekvés, ha nincs lehetőség!
Életvitelük és vágyaik ellenére kevés ötvenen túli akad, aki elégedett azzal a helyzettel, amelybe a média és a politika szorítja. Növekvő számuk és a világra nyitott szemléletük ellenére, a mindent uraló ifjúságkultusznak köszönhetően perifériára szorulnak.
Csodálkozunk, ha fel vannak háborodva? Csodálkozunk, ha az aktivitásigényük csökkenni látszik, és tévútra tértek: az örök fiatalságért harcolnak, vagy feladják vágyaikat ahelyett, hogy kiaknáznák az ezüst évek adta lehetőségeket?

Veled ki törődik?
Talán ismerős a helyzet? Észrevetted már, hogy a tévében, a rádióban és az utcai plakátokon szinte csak fiatalok szerepelnek, mintha minden csak róluk és nekik szólna? De ki szól tehozzád? Ki foglakozik a te problémáiddal, ki ösztönöz, ki ad tanácsot, ki szolgálja a te igényeidet? Ki nyújt neked lehetőséget, hogy megvalósítsd az álmaid, hogy közelebb kerülj a boldogsághoz, ki hív társaságba, utazásra, beszélgetésekre?

Ugyanezeket a kérdéseket vetettük fel mi is, de miután nem találtunk rájuk kielégítő válaszokat, létrehoztunk egy csapatot és az ötvenentúl.hu weboldalát, amely mindezt szeretné megadni az ötvenen túli korosztálynak.

Ötvenentúl.hu az ötvenen túliakért

Ötvenentúl.hu és az egészség
Az ötvenentúl.hu törődik az egészségeddel. Segít, hogy egészségesen táplálkozz, és a korodnak megfelelő sportot válassz. Segít, hogy felismerd a betegségeket, és felhívja figyelmed azokra az egészségi problémákra, amelyekre nagyobb eséllyel számíthatsz ötven fölött.

Ötvenentúl.hu és a társaság
Mint egy jó barát, bemutat másoknak, hogy új társaságot, esetleg szerelmet találj, akivel kikapcsolódhatsz, programokat szervezhetsz, és érdemben megbeszélhetsz mindent, ami foglalkoztat.
Ötvenentúl.hu és a szabadidő
Az ötvenentúl.hu összegyűjti azokat a programokat, szórakozási lehetőségeket, amelyek biztosan érdekelnének, ha tudnál róluk. Kulturális éhségedet is kielégíti portrékkal, riportokkal, könyvbemutatókkal és filmajánlókkal.

Ötvenentúl.hu és a szépség
Az ötvenentúl.hu figyel a megjelenésedre, és eligazít a divat kusza világában, hogy megtaláld azt a stílust, amely illik a korodhoz, mégis remekül nézel ki benne. Segít, hogy megbarátkozz tested változásaival, hogy megszeresd önmagad, és nőként vagy férfiként tekints magadra, s mások is ezt lássák benned.

Ötvenentúl.hu és a jövő
Az ötvenentúl.hu szem előtt tartja a jövődet is. Segít, hogy a számodra legmegfelelőbb befektetést, hitelt vagy megtakarítást válaszd ki, és életed későbbi szakaszaiban is önellátó maradj.

Az ötvenentúl.hu megad mindent, hogy ötvenen túl is elég fiatalnak érezd magad ahhoz, hogy mások se tartsanak öregnek.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Hungary License.