Vissza a nyitólapra
KERES 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SZÖVETSÉGI ÉLET

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2003. december 1-jén megtartotta éves küldöttközgyűlését, amely egyúttal tisztújító értekezlet is volt. A küldött kollégák szavazatai alapján az új vezetőség névsorát a csatolt fájlban találják.
vezetoseg_2003.doc

AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK
Az egészségügyi, szociális és családügyi miniszter, dr. Kökény Mihály a Batthyány Strattmann László születésének 133. évfordulója alkalmából Körmenden megrendezett ünnepségen szakmai elismerésben részesítette kollégáinkat.
A Szent László Kórház Dietetikai Szolgálatának tagjai - Lindwurm Györgyné vezető dietetikus, Jánosi Jenő Zsolt, Kapás Katalin, Martonné Medveczky Katalin, Nógrádi Andrásné és Simon Gézáné - az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetést kapták.
Braunitzer Ferencné vezető dietetikus, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Hollós József Kórházának munkatársa az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Miniszter Díszoklevele kitüntetést kapta.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége minden kitüntetett kollégának szívből gratulál, s további sikereket kíván munkájukhoz.

TÁJÉKOZTATÓ
Az MDOSZ által a főiskolát végzett élelmezésvezetők részére november 3-a és 7-e között szervezett Gyógyélelmezés a gyakorlatban című továbbképzés pontértékelésére - az ESZTB visszajelzése alapján - 2003 decemberének első felében fog sor kerülni. Ezt követően a tanfolyamot sikeresen elvégzett kollégák számára postán megküldjük az összesítőlapokat, amelyen igazoljuk a kreditpontokat.

A MAGYAR DIABETES TÁRSASÁG XVII. KONGRESSZUSA
A Magyar Diabetes Társaság 2004. április 22-e és 25-e között rendezi meg XVII. kongresszusát a balatoni Club Tihanyban.
A cukorbetegek száma a kiváló szakmai erőfeszítések ellenére, sajnos, mind világviszonylatban, mind hazánkban folyamatosan nő. A betegség visszaszorítására tett intézkedések azonban nem eredmény nélküliek, hiszen egyre több hatásos készítmény kap társadalombiztosítási támogatást, betegedukációs programok indulnak a jobb és élhetőbb életért cukorbetegek számára. Fokozatosan sikerül elérni a diabétesznek mint népegészségügyi problémának, illetve a diabétesznek és szövődményeinek az együttes figyelembevételét, valamint az új, korszerűbb kezelési módok meghonosítását.
A kongresszus azon túl, hogy a Magyar Diabetes Társaság ''diabetológus orvosa'' címének megszerzéséhez elismert továbbképzésnek számít, a háziorvos, belgyógyász, belgyógyász-diabetológus, gyermekgyógyász, neurológus, sebész, kardiológus, nefrológus, szemész, szülész-nőgyógyász, urológus, aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosok, szakdolgozók, valamint dietetikusok és más egészségügyi szakdolgozók számára hivatalos pontszerző program.
A neves honi és külföldi szaktekintélyek előadásain túl az esemény lehetőséget nyújt több orvosi, illetve szakdolgozói továbbképző fórum megtartására. A cukorbetegséghez és határterületeihez kapcsolódó előadásokat és posztereket 2003. december 1-jéig lehet bejelenteni az MDT főtitkáránál, prof. dr. Jermendy Györgynél (Bajcsy-Zsilinszky Kórház, III. Belgyógyászati Osztály, tel./fax: 260--7619,
gyjermendy@mail.datanet.hu).
Jelentkezési lap igényelhető a 88/406- 354-es telefonszámon, a 88/442-763-as faxszámon és a
vandorfi@vnet.hu e-mail címen, illetve a kongresszus absztraktjával együtt letölthető a www.diabet.hu honlapról. Jelentkezési határidő: 2004. április 1.

REGISZTRÁCIÓ
Tájékoztatjuk a kollégákat, hogy a regisztrációt nem a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, hanem az Egészségügyi Szakdolgozók Továbbképző Intézete (ETI, 1085 Budapest, Horánszky u. 15., tel.: 429-4097) végzi. Bármilyen kérdéssel, problémával az intézmény nyilvántartási osztályához lehet fordulni h-sz: 8-12, cs: 12-16 óráig.

KÜLDÖTTÉRTEKEZLET
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2003. december 1-jén rendezte meg soron következő küldöttértekezletét, amely egyúttal tisztújító közgyűlés is volt. Ezúton értesítjük a kollégákat, hogy az értekezletről részletes beszámolót az Új Diéta 2004/1. számában olvashatnak.

FELHÍVÁS!
A Magyar Országgyűlés által elfogadott 2003. évi, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaráról szóló LXXXIII. törvényben foglaltak értelmében a Magyar Ápolási Egyesület és az Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fóruma által létrehozott szervezőbizottság e törvény hatálybalépésével, azaz 2003. december 6-án megkezdte működését.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alakuló küldöttközgyűlésébe delegálási jogot az az országos tevékenységi körű szakdolgozói szervezet szerez, amely delegálási szándékát e törvény hatálybalépését követő 30 napon belül, 2004. január 6-áig a szervezőbizottságnak írásban bejelenti.
A bejelentésnek a delegálási szándékon túl tartalmaznia kell a szakdolgozói szervezet alapszabályának másolatát, a bírósági bejegyzés másolatát, valamint a működést igazoló bírósági kivonat 90 napnál nem régebbi eredeti vagy ennek közjegyző által hitelesített másolatát.
Postai cím:
MESZK Szervezőbizottság,
1399. Budapest, Pf.: 636.
További felvilágosítás:
Magyar Ápolási Egyesület: 06-1-344-6808
Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fóruma: 06-1-472-0233
Szervezőbizottság

MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓK KAMARÁJA
Örömmel értesítjük a kollégákat, hogy a 2003. október 20-án megtartott parlamenti ülésen a képviselők elfogadták a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarájáról szóló törvényt, amely teljes terjedelmében megjelent a Magyar Közlöny 127. számában. A kamara megalakulásáról, a küldöttek kiértesítéséről, a választásokról és egyéb fontos információkról részletesen és időben tájékoztatjuk a dietetikus kollégákat.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.5 Hungary License.